Draaiboek

Beste Deelgenoot

Wat fijn dat je vandaag aan de slag bent bij Deelcafé De Lunenhof en wilt delen in tijd en aandacht met de ander! We hopen dat je een mooie dag zult beleven in het deelcafé en creatief kunt verder bouwen aan onze gezamenlijke droom van "goede buur"!

In dit mini-draaiboek vind je een handig overzicht van de dagelijkse algemene gang van zaken, even los van je specifieke taken als vrijwilliger die dag. Bij vragen kun je op elk moment van de dag appen met Sophia op 06-19656981

Dagindeling
 

13:00 - Opening
- De Lunenhof wordt geopend door één van de leden met de sleutel.

Probeer minimaal 15 min voor je dienst aanwezig te zijn.
- Er liggen schone schorten klaar.
- Afhankelijk van het weer : even luchten door de ramen te openen.  evt. het krijtbord naar buiten
- Kijk even of de plantjes nog water nodig hebben
- Zorg dat de inrichting van het deelcafé er gezellig en schoon uit ziet
- En dan lekker aan de slag met je functie!
(functie-omschrijving en specifieke taken vind je verderop, blader door)

16:00  - Sluiting

- Mini-schoonmaak-rondje : zorg dat de tafeltjes, de vloer, de bar en het aanrecht schoon worden achtergelaten, en haal even een hygiënisch doekje door de wc. 
- Leeg de vuilnisbakken

- Eén van de leden van de Lunenhof zal afsluiten.

Gedurende heel de dag
- Haal geregeld een lapje over de tafels bij het afruimen
- Voel je vrij om een praatje aan te knopen met de klanten, maar laat mensen die even rustig willen zitten zonder aanspraak ook lekker hun gang gaan

- Willen klanten meer weten, hebben ze een idee of willen ze meedoen? Leuk! Geef ze meer informatie, laat je eigen ervaringen eens horen en geef ze de contactgegevens (info@deelcafedelunenhof.nl / 06-19656981) om verder in contact te komen qua vacatures etc.
- Gesprekken vinden we mooi, maar 'roddel en achterklap' doen we bewust niet aan mee. We spreken positief over andere mensen en proberen telkens het beste in elkaar naar boven te halen, ook bij onze klanten. 
- Achter de bar ligt een logboek : schrijf hier zaken die zijn gebeurd op zodat de volgende deelgenoten weten hoe het die dag loopt. Is er een pakje bezorgd, of heeft er bijvoorbeeld iemand gevraagd naar meer info? Schrijf het op en we zorgen met zijn allen dat de communicatie goed verloopt. 

- Ontstaat er gedurende de dag een tekort aan voorraad van één of ander?  Schrijf het dan op zodat we dit kunnen inkopen bij één van onze leveranciers.


Oftewel : probeer tijdens jouw dienst een goede buur te zijn voor de ander, en wees gerust creatief in de manieren waarop je dat wilt vormgeven. Iedereen heeft unieke kwaliteiten!
 


Roosters
Mocht je een keer niet aanwezig kunnen zijn op jouw vaste tijdstip dan is het de bedoeling dat je ruilt met één van de andere deelgenoten met dezelfde 'functie'. Lunenhof Barista's ruilen met Lunenhof Barista's en Koekenbakkers ruilen met Koekenbakkers enzovoort. Als je geruild hebt mag je het even melden op info@deelcafedelunenhof.nl zodat iedereen op de hoogte is. Kom je er niet uit om voor vervanging te zorgen? Laat dit weten, dan bepalen we in overleg of we dat dagdeel het deelcafé sluiten of dat er wellicht nog andere mogelijkheden zijn.
Probeer s.v.p. zover mogelijk van tevoren te laten wanneer er geruild wordt.