Over Deelcafé De Lunenhof

Cappuccino heel.jpg

Introductie - wat doen we precies?
 

Deelcafé De Lunenhof is een 100% non-profit koffiehuis op de Moermond 57 in Zwijndrecht. De officiële opening door Wethouder Jansen zal op een nog te bepalen tijdstip plaatsvinden.. Op dit moment zijn we hard bezig met alle voorbereidingen. En ontstaat er een enthousiast team van vrijwillige 'deelgenoten' die  een aantal middagen in de week de beste koffiespecialiteiten en mooie thee smaken gaan serveren aan onze bezoekers.

Naast onze reguliere openingsmiddagen zullen er ook verschillende workshops gegeven gaan worden.

 

 

Missie - waarom doen we wat we doen?

 

De ultieme drijfveer van De Lunenhof is de wens om 'een goede buur' te zijn voor mensen dichtbij en ver weg. En hoe wordt je een goede buur? Volgens ons is dat - in theorie -  vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen en contacten aangaan met mensen in nood verder weg.  'Delen dichtbij' en 'delen ver weg' noemen we dat.'Deelcafé' - hoe gaan we te werk?

 

Delen dichtbij

Een warm welkom, oprechte aandacht, écht goede koffie van onze barista's, naast een hand vol mooie activiteiten. We willen met het koffiehuis een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Zwijndrecht zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het altijd een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omziet!

Bekijk alvast de kaart en nieuws & agenda voor de activiteiten.

Delen ver weg
Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is de Lunenhof gefocust op 'delen ver weg': de horeca winst per maand komt namelijk 100% ten goede aan een projecten van Zwijndrechtenaren voor dichtbij en ver weg'. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben!